VESTE BUNA! Toti romanii pot LUA 250 de EURO pe LUNA din fonduri europene. ATENTIE s-a dat deja LEGEA

VESTE BUNA! Toti romanii pot LUA 250 de EURO pe LUNA din fonduri europene. ATENTIE s-a dat deja LEGEA

Angajatorii din orice domeniu de activitate, care angajează şi califică şomeri la locul de muncă, pot primi din partea statului 250 de euro lunar pentru fiecare persoană angajată. relateaza www.jurnalro.info

Banii provin din fonduri europene, a anunţat, joi seara, la un post de televiziune, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

”La ora actuală există o criză foarte mare de forţă de muncă în piaţă şi noi am pregătit un proiect de lege, inclusiv cu normele de aplicare în acest sens.

De mâine dacă vreţi, orice angajator poate să meargă la AJOFM, la oficiile pentru plasarea forţei de muncă din judeţe, şi să ceară de acolo şomeri pe care să-i angajeze, chiar necalificaţi fiind, şi primeşte pentru ei salariul minim pe economie din partea statului, cu finanţare europeană.

Avem aproape jumătate de miliard (euro sau lei – n. r.) din fonduri europene pentru a plăti aceste salarii, pentru a forma forţa de muncă, pentru că noi avem o problemă în România, din acest punct de vedere”, a spus Olguţa Vasilescu.

Aceasta a dat exemplul unei fabrici de automobile, care în cazul în care are nevoie de strungari poate angaja şomeri pe care îi formează la locul de muncă, iar statul oferă angajatorului 250 de euro pentru fiecare angajat, cu condiţia ca acesta să elibereze după perioada de formare un certificat de calificare în meseria respectivă.

“Avem cazul unei fabrici de automobile, care are nevoie de strungari, iar în piaţă nu mai sunt strungari la ora actuală şi atunci merge la AJOFM, cere un şomer sau mai mulţi, poate să ceară câţi angajaţi are nevoie, să zicem 10 persoane necalificate, pentru a le angaja şi a le forma la locul de muncă. Statul automat îi plăteşte 250 de euro lunar pentru fiecare dintre aceste persoane angajate.

Singura obligaţie a angajatorului este ca peste un an, doi sau trei, depinde cât durează perioada de formare, să-i elibereze un certificat de ucenicie, că este specializat în strungărie, că este deja strungar. În acest moment câştigă angajatul, pentru că el este şomer şi se angajează. Mai mult decât atât, se califică la locul de muncă într-o meserie. Chiar dacă ulterior vrea să plece, el are o calificare.

Câştigă şi angajatorul – pentru că statul, practic, îi subvenţionează plata acestui angajat – şi, de asemenea, câştigă statul român, pentru că fără să facă niciun efort financiar, având în vedere că banii provin din fonduri europene, nu mai plăteşte indemnizaţia de şomaj pentru persoana respectivă şi califică în mod gratuit aceea persoană. Mai mult, îi reţine şi partea de contribuţie din salariu. Deci, toată lumea câştigă”, a explicat ministrul Muncii.

Loading...

Vasilescu a precizat că, până în prezent, au fost foarte multe întâlniri cu mediul de afaceri pe acest subiect şi nu înţelege de ce mediul privat nu vrea să acceseze aceşti bani.

Citeste si:

Taxă nouă ca să mergi cu mașina în oraș! Ce autoturisme sunt vizate de noua propunere de lege și cât trebuie să plătim: Vezi dacă te numeri și tu printre ghinioniști:

Comisarul european însărcinat cu Transporturile a pledat miercuri, în presa germană, în favoarea introducerii unor taxe rutiere urbane asupra vehiculelor diesel în Europa, în vederea evitării introducerii unor interdicţii de circulaţie, considerate ”frustrante”, relatează AFP.

În contextul în care dezbaterea pe tema unor interdicţii de circulaţie continuă în Germania, o ţară care tocmai a făcut un pas către interzicerea circulaţiei unor maşini diesel mai vechi în oraş, Violeta Bulc a îndemnat Berlinul să ia măsuri, într-un interviu pentru cotidianul regional Mitteldeutsche Zeitung.

Comisarul european aşteaptă să vadă ”cum va reacţiona Guvernul federal german la decizia Curţii administrative federale, care a stabilit că sunt posibile interdicţii de circulaţie” şi invită Germania ”să profite de dezbaterea actuală pentru a acţiona la nivel european şi a lua măsuri comune”.

Curtea administrativă federală de la Leipzig a confirmat la sfârşitul lui februarie două decizii ale justiţiei care permit oraşelor Stuttgart şi Düsseldorf să introducă interdicţii de circulaţie în vederea asanării aerului – o măsură foarte nepopulară.

Această decizie a ridicat un obstacol care plana asupra unor astfel de măsuri în alte oraşe germane, la fel de poluate.

Oraşul Hamburg ar putea să introducă asemenea interdicţii până în aprilie.

Însă Guvernul german a refuzat să exercite presiuni în vederea unei modificări a vehiculelor diesel aflate în circulaţie sau să introducă o ”vinietă albastră”, un mecanism naţional care ar permite facilitarea controalelor în cazul unor interdicţii de circulaţie.

”Interdicţiile de circulaţie sunt foarte frunstrante”, recunoaşte comisarul european, propunând în schimb taxele rutiere urbane.

”Noi am făcut deja o propunere anul trecut în vederea unui sistem de taxare rutieră electronică europeană, care să permită taxe rutiere flexibile şi diferenţiate”, a precizat ea.

Prin acest acest mecanism, vehiculele cele mai ”curate” nu ar fi supuse taxării, în timp ce cele mai poluante ar fi obligate să plătească, dar ar circula în continuare.

În octombrie, primarul Parisului Anne Hildalgo a respins introducerea unei taxe rutiere urbane, preferând folosirea unei viniete.

La Londra, unul dintre cele mai poluate oraşe din Europa, unii conducători sunt obligaţi să achite o taxă – pe lângă o taxă rutieră urbană, introdusă în 2005.

Germania, Franţa şi Regatul Unit fac parte dintre cele nouă ţări – între care se află şi România – aflate în vizorul Bruxellesului din cauza calităţii aerului.

 

Loading...
https://www.avramflorea.ro/wp-content/uploads/2018/03/bani-romania-shutterstock.jpg https://www.avramflorea.ro/wp-content/uploads/2018/03/bani-romania-shutterstock-150x150.jpg Avram FloreaNEWS
Angajatorii din orice domeniu de activitate, care angajează şi califică şomeri la locul de muncă, pot primi din partea statului 250 de euro lunar pentru fiecare persoană angajată. relateaza www.jurnalro.info Banii provin din fonduri europene, a anunţat, joi seara, la un post de televiziune, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. ”La ora actuală...