După modelul american sau a unor state din vestul Europei, limita de vârstă pentru obținerea permisului de conducere se va mișcora de la 18 la numai 16 ani, însă în anumite condiții stricte.

Conform proiectului, adolescenții care vor dori să devină șoferi vor fi supuși unui examen psihologic mult mai amplu decât cel aplicat în prezent.

O altă condiție ar fi că tinerii vor putea conduce numai mașini cu motoare ale căror capacitate cilndrică să nu depășească 1.000 de centrimetri cubi, tocmai pentru că astfel de autovehicule nu pot atinge viteze mari, conform România TV.

Mai mult, în primul an de după obținerea permisului de conducere, adolescenții vor putea conduce numai alături de un însoțitor care are permis de conducere de minim 5 ani.

Totuși, proiectul care ar urma să modifice legislația rutieră va avea nevoie să treacă prin comisiile de specialitate din Parlament, dar și de votul deputaților și al senatorilor.

SURSA: loon.ro

Citeste si:

ANUNT DE ULTIMA ORA! Angajatii care lucreaza mai mult de 6 ore, au 60 de minute pauza la cantina, legea intra azi in vigoare!

Veste extraordinara pentru angajatii romanii, cei care vor munci peste sase ore in program, vor primi 60 de minute pauza pentru a servi masa la cantina, relateaza jurnalmm.ro.

Loading...

Acest proiect de lege a fost depus de catre Senat, initiativa deputatului PSD, Andrei Valentin Sava.

„În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la o pauză de masă, cu o durată de cel puţin 60 de minute, după minim 4 ore consecutive de muncă şi maxim 6 ore, precum şi la alte pauze de recreere a căror durată şi frecvenţă sunt stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern”, prevede proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, depus de deputatul PSD Andrei Valentin Sava.

Iniţiatorul proiectului de lege susţine în expunerea de motive că „după 6 ore de muncă, randamentul fiecărui angajat scade, iar aportul alimentar este vital pentru revigorarea organismului”.

„Pauza de masă este un element cheie în acest context. Pauzele au rolul de a deconecta angajatul de stres şi pot contribui la o stare mai bună a angajatului şi un randament mai mare”, susţine Sava, potrivit sursei citate.

“Deputatul PSD propune şi modificarea Codului Muncii pentru ca orice companie cu peste 100 de angajaţi, companiile de producţie, precum şi cele care presupun lucrul în medii solvente şi toxice, indiferent de numărului de angajaţi, să fie obligate să pună la dispoziţia angajaţilor săi, cantine, săli de mese sau chicinete pentru servirea mesei în timpul pauzei de masă, în condiţii de igienă şi sănătate”, potrivit unui alt proiect de lege depus la Senat.

Sava afirmă că „angajaţii sar în mod frecvent peste pauza de masă, iar lipsa unui loc adecvat unde să îşi poată depozita şi pregăti pentru servire mâncarea sau de unde să îşi achiziţioneze o masă caldă este unul dintre motive”.

Citeste si:

VESTE BUNA! Copii din Romania vor primi 200 de lei cadou de la Primarie de 1 iunie, de Paste, Craciun s-au la ziua de nastere!

O veste buna pentru copii romanilor, acestia vor primi cadou la ziua de nastere, 1 iunie, Paste s-au Craciun o suma de 200 de lei, relateaza www.libertatea.ro.

Aceste cadouri vor ajunge în familiile care au salariu minim pe economie, adică de 1.250 de lei, fiind distribuite de Primăria fiecărei localități din România.

„Mulți copii nu primesc cadouri, întrucât situația materială nu le permite părinților să le facă cadouri.

Aceștia încearcă cu bruma de bani să le asigure măcar ceva mai bun de mâncare de sărbători, nu și un cadou ,fie el cât de mic”,a declarat pentru Libertatea unul dintre senatorii care lucrează la lege.

Este de stiut ca autoritatile nu va oferi suma direct in mana, ci haine, dulciuri, jucari si rechizite pentru copii.

Proiectul legislativ urmează să fie implementat și depus în Parlament pentru a fi supus votului. Parlamentarii preconizează că va fi aplicat de la 1 Iunie 2018.

Loading...
https://www.avramflorea.ro/wp-content/uploads/2018/03/masina-politie-1.400x-1.jpg https://www.avramflorea.ro/wp-content/uploads/2018/03/masina-politie-1.400x-1-150x150.jpg Avram FloreaNEWS
După modelul american sau a unor state din vestul Europei, limita de vârstă pentru obținerea permisului de conducere se va mișcora de la 18 la numai 16 ani, însă în anumite condiții stricte. Conform proiectului, adolescenții care vor dori să devină șoferi vor fi supuși unui examen psihologic mult mai...