Veste extraordinara pentru angajatii romanii, cei care vor munci peste sase ore in program, vor primi 60 de minute pauza pentru a servi masa la cantina, relateaza jurnalmm.ro.

Acest proiect de lege a fost depus de catre Senat, initiativa deputatului PSD, Andrei Valentin Sava.

„În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la o pauză de masă, cu o durată de cel puţin 60 de minute, după minim 4 ore consecutive de muncă şi maxim 6 ore, precum şi la alte pauze de recreere a căror durată şi frecvenţă sunt stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern”, prevede proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, depus de deputatul PSD Andrei Valentin Sava.

Iniţiatorul proiectului de lege susţine în expunerea de motive că „după 6 ore de muncă, randamentul fiecărui angajat scade, iar aportul alimentar este vital pentru revigorarea organismului”.

„Pauza de masă este un element cheie în acest context. Pauzele au rolul de a deconecta angajatul de stres şi pot contribui la o stare mai bună a angajatului şi un randament mai mare”, susţine Sava, potrivit sursei citate.

“Deputatul PSD propune şi modificarea Codului Muncii pentru ca orice companie cu peste 100 de angajaţi, companiile de producţie, precum şi cele care presupun lucrul în medii solvente şi toxice, indiferent de numărului de angajaţi, să fie obligate să pună la dispoziţia angajaţilor săi, cantine, săli de mese sau chicinete pentru servirea mesei în timpul pauzei de masă, în condiţii de igienă şi sănătate”, potrivit unui alt proiect de lege depus la Senat.

Sava afirmă că „angajaţii sar în mod frecvent peste pauza de masă, iar lipsa unui loc adecvat unde să îşi poată depozita şi pregăti pentru servire mâncarea sau de unde să îşi achiziţioneze o masă caldă este unul dintre motive”.

Lovitură pentru românii cu autoturisme vechi: A apărut o nouă lege! Efectele sale intră în vigoare în mai 2018

Lovitură pentru proprietarii de mașini vechi! O nouă lege care îi va afecta pe toți a apărut în Monitorul Oficial, efectele acesteia intrând în vigoare în luna mai a anului 2018.

Loading...

La fiecare inspecție tehnică periodică (ITP), autoturismele vor trece sau nu de verificare în funcție de gravitatea defectelor pe care le au, potrivit unui act normativ care a apărut recent în Monitorul Oficial. Mai exact, autovehiculele vor putea trece de inspecție cel mult cu defecte minore, iar dacă va fi vorba de defecte mai grave, acestea vor trebui reparate în maximum 30 de zile. De asemenea, respectivul act normativ prevede că automobilele mai vechi de 12 ani vor necesita anual ITP, menționează avocatnet.ro.

Potrivit sursei citate, noile reguli pentru desfășurarea inspecțiilor tehnice la mașini sunt incluse în Legea nr. 260/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică. Documentul a apărut, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial, astfel că se va aplica de la 20 mai 2018.

În urma fiecărei verificări tehnice, autovehiculele vor trece de inspecție doar dacă au, în cel mai rău caz, defecte mici. Mai precis, „în cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată doar deficiențe minore, se consideră că inspecția a fost trecută, iar vehiculul nu mai este supus din nou inspecției”.

Totuși, dacă la verificări vor fi găsite defecte majore sau defecte periculoase, mașinile nu vor trece de inspecție și proprietarii vor fi nevoiți să le repare în cel mult 30 de zile. „În cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată deficiențe majore, se consideră că inspecția nu a fost trecută.

Este necesară o nouă inspecție a vehiculului în maximum 30 de zile de la inspecția inițială. În cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată deficiențe periculoase, se consideră că inspecția nu a fost trecută. Este necesară o nouă inspecție a vehiculului în maximum 30 de zile de la inspecția inițială”, se arată în noua lege.

www.poatenustiai.ro

Horoscop 13 martie 2018. Câştig enorm la Loto, avansări şi o iubire secretă. Informaţii la zi pentru toate zodiile

Horoscop 13 martie 2018. Gemenii trebuie azi neapărat să joace la Loto sau să pună la pariuri, Berbercul trebuie să-şi reevalueze prietenii, iar Leii cunosc un singur cuvânt azi: ATAC!
Fecioara trebuie să lucreze în umbră, Balanţei îi pică în braţe dragostea vieţii, iar Capricornului îi trece un glonţ financiar pe la ureche.

Horoscop 13 martie 2018 pentru Berbec

Berbecul în această zi nu va auzi nici măcar un cuvânt de susținere sau aprobare din partea apropiaţilor. Din raţiuni pur egoiste, toţi cei care ți-au întins întotdeauna o mână de ajutor în momente dificile nu îţi vor oferi susţinerea astăzi. Totuşi, o persoană care şi-a păstrat distanţa până acum şi v-a privit de pe margine va interveni. El vă va ajuta în mod voluntar, după care o să vă spună că făcut-o cu toată inima şi nu vrea nimic în schimb. Vei fi bucuros că din această situație dificilă ai ieşit cu un nou prieten. E timpul să-ţi reevaluezi prietenii, la modul cel mai serios.

Horoscop 13 martie 2018 pentru Taur

Taurul nu se va putea relaxa la locul de muncă sau acasă. Veți avea un număr foarte mare de lucruri de făcut, încât nu sunteți capabil fizic să faceți față singuri. Cu toate acestea, nu cereţi ajutor colegilor sau prietenilor, pentru că mai mult vă complicaţi. Abordaţi problemele tactic, cu strategie şi le veţi rezolva pe toate. Mare atenţie acasă, încercaţi să nu staţi foarte mult la muncă. Partenerul o sa fie foarte furios dacă întârziaţi peste măsură.

Horoscop 13 martie 2018 pentru Gemeni

Gemenii în această zi pot fi numiți cu adevărat norocoși. Nici dacă nu fac nimic, tot vor simţi norocul în preajma lor. Jucaţi la Loto, puneţi la pariuri, mergeţi la cazino. În plus, circumstanțele zilei vor ajuta atât de mult, încât puteți să vă atingeți cu ușurință toate obiectivele fără nici cel mai mic efort. Totuşi, comunicarea cu alte persoane are de suferit, pentru că aveţi atât de multă încredere în voi astăzi, încât oricine vi se pare total inutil şi plictisitor.

Horoscop 13 martie 2018 pentru Rac

Racul va trebui să renunțe la o achiziție majoră. În viața ta va exista o cheltuială bruscă, asociată cu boala unei rude mai în vârstă. Nu vă faceți griji cu privire la banii cheltuiți pentru cumpărarea de medicamente. Este mai important să auziți de la medic că totul va fi în regulă, decât să plecaţi urechea la prostiile partenerului vostru, care vă bate la cap că aruncaţi un munte de bani pe fereastră. Faceţi ce trebuie făcut, cu sănătatea nu e de joacă.

Horoscop 13 martie 2018 pentru Leu

Leii sunt puţin destabilizaţi astăzi, din cauza unei probleme la muncă. Te consumă mental şi vei începe să ai dubii despre tine, crezând că poate nu ești suficient de bun pentru locul tău de muncă, având în vedere că un coleg nu pare să întâmpine probleme cu un proiect similar. Totuşi, vă aduceţi aminte că sunteţi LEU, vă scuturaţi mintea de dubii şi treceţi la atac. Victorii pe linie în a doua parte a zilei, iar cariera înceapă să strălucească din nou.

Horoscop 13 martie 2018 pentru Fecioară

Fecioarei nu îi este recomandat să se adreseze conducerii la locul de muncă cu solicitări, reclamații sau inițiative. În timp ce șeful tău are o dispoziție furioasă, cel mai bine ar fi să nu interacţionezi cu el deloc. Dacă acest lucru nu este posibil, încercați să îl susţineţi în ce încearcă să facă şi oferiţi-vă suportul. Șeful tău ştie de ce eşti capabil şi o să te lase să-l ajuţi, iar asta nu îţi poate fi decât de ajutor. Este posibil să avansezi după mişcarea asta, pentru că ideile tale îl scot dintr-o mare încurcătură.

Horoscop 13 martie 2018 pentru Balanţă

Balanţa câştigă azi atenţia unei persoane de sex opus, despre care credeaţi că nici măcar nu vă observă. Luni de zile o admiraţi din spate, în timp ce se depărta de voi, dar niciodată nu aţi avut curajul să-i spuneţi cât de mult vă place de ea. Ei bine, astăzi balanţa se îndreaptă în favoarea voastră. Va veni direct la voi şi o să vă spună că ştie ce vă doriţi şi este dispusă să vă ofere o şansă. Totul depinde acum de tine. Fă ce faci în fiecare zi şi încearcă să nu te pierzi cu firea.

Horoscop 13 martie 2018 pentru Scorpion

Scorpionii pe 13 martie 2018 vor avea o zi atât de plictisitoare, încât o să aibă impresia că nimic nu merge. La muncă sunteţi fără chef, acasă fără chef. Abia aşteptaţi să treacă ziua şi vă gândiţi chiar să vă culcaţi devreme. O să faceţi exact asta, dar veţi avea noroc cu o comedie la TV, care va binedispune. Mai câştigaţi puţină poftă de viaţă şi pe la miezul nopţii vă sunaţi un prieten bun, cu care veţi ieşi la o bere.

Horoscop 13 martie 2018 pentru Săgetător

Sagetatorul astăzi are o confruntare cu veşnicul său inamic. Păstrați-vă calmul, indiferent de ce se întâmplă în jurul vostru. Nu o să știți, dar o persoană puternică vă urmăreşte foarte atent astăzi. Cu cât vă comportaţi mai educat, mai tacticos, mai umani și mai amabil, cu atât mai mare este șansa ca această persoană influentă să fie de acord să contribuie la creșterea carierei tale. În general, această zi vă lasă amintiri destul de plăcute. O victorie pe linie, distrugătoare şi extrem de mulţumitoare, atât de caracteristică pentru Săgetător.

Horoscop 13 martie 2018 pentru Capricorn

Capricornii, pe 13 martie, vor refuza să sprijine proiectul visat de rudele lor cele mai apropiate. Veți deveni un adversar numai pentru că acest proiect va părea prea scump pentru dvs. Treptat, rudele dvs. admit că timpul pentru astfel de cheltuieli nu a venit încă. Această idee va fi suspendată, însă va fi înlocuită cu ceva nematerial (de exemplu, discutarea activităților copiilor dvs.) şi o să evitaţi un glonţ financiar, care vă trece pe la ureche. Nu vă lăsaţi înduplecat, ori veţi vedea contul cum se goleşte pe ceva ce nici măcar nu va fi al dumneavoastra.

Horoscop 13 martie 2018 pentru Vărsător

Varsatorul astazi nu este recomandat sa se ia după colegi. Rămâneți la ideea dumneavoastră și nu lăsați conformismul să vă consume. Nu râdeţi la glumele lor stupide când vor dori să vă convingă şi nu vă prefaceți că vă impresionează poveştile lor copilăreşti. Singura persoană pe care ar trebui să o asculţi astăzi este partenerul tău constant, de care te vei bucura diseară, în căldura căminului vostru.

Horoscop 13 martie 2018 pentru Peşti

Pestii pe 13 martie 2018 nu ar trebui să solicite colegilor să arate supunere completă. Chiar dacă aţi aflat că veţi deveni şef şi o astfel de autoritate o să vi se atribuie oficial, nu aveți dreptul moral să vă comportați ca un tiran. În curând veți obține o poziție foarte bine plătită și este prea devreme pentru colegii dumneavoastră să știe despre asta. Mai bine încercaţi să-i pregătiţi pentru o astfel de ştire, sugerând că, în curând echipa va avea un nou șef, iar persoana lui este deja bine cunoscută, dar nu spuneţi nimic altceva.

(sursa)

 

Loading...
https://www.avramflorea.ro/wp-content/uploads/2018/03/d22.jpg https://www.avramflorea.ro/wp-content/uploads/2018/03/d22-150x150.jpg Avram FloreaNEWS
Veste extraordinara pentru angajatii romanii, cei care vor munci peste sase ore in program, vor primi 60 de minute pauza pentru a servi masa la cantina, relateaza jurnalmm.ro. Acest proiect de lege a fost depus de catre Senat, initiativa deputatului PSD, Andrei Valentin Sava. „În cazurile în care durata zilnică a...